14 Haziran 2019 In Burun, Genel By admin

Ameliyatsız Burun Estetiği, Burun Dolgu Materyalleri

Günümüzde “cerrahi olmayan – non-surgical” kozmetik işlemlere bir eğilim mevcuttur. “Non-surgical rhinoplasty” başlığı altında, “cerrahi olmayan rinoplasti” dolgu materyalleri ile yapılan burun şekillendirme işlemleri kastedilmektedir. Dermal-dolgu, kontür oluşturmak için ve burun üzerindeki çukurlukları doldurmak amacıyla kullanılmaktadır.

Burun Dolgu Materyalleri ve Genel Özellikleri

Yurtdışında kullanılma uygun çok sayıda yeni enjekte edilebilir dolgu maddesi bulunmaktadır. Restylane ve Juvederm hyaluronik asit türevleri ve geçici kontur değişiklikleri sağlar. Yaklaşık 6 ay boyunca hyaluronik asit dolgu maddesi Olarak burunda uygulama bölgesinde kalmaktadır. Birçok hekim kalıcı olmadığı için, bu malzemelerin güvenilir olduğunu ve uzun vadeli sorunlara neden olmayacağını düşünse de; ne yazık ki ince derisi olan hastalar, enjekte dolgu malzemeleri ile ilgili sorunlar için çok daha yüksek risk altındadır.

Restylane veya Juvederm, az miktarda kullanılmak üzere uygun olan, ufak deformitelerin dolgusunda kullanılması doğru olabilir. Radiesse ve Artefill gibi yarı-kalıcı ve kalıcı enjektabl dolgu malzemesi olan yeni bir grup da vardır. Radiesse ve RENÚ® VOICE, bir jel içerisinde süspanse edilmiş olan hidroksiapatit partiküller içerir ve iki yıl veya daha fazla sürede emilir. Kalsiyum Hidroksiapatit (calcium hydroxylapatite (CaHA)), bu dolgu malzemeleri arasında, en ağır yüz dermal dolgu materyalidir. Artefill ise, kollajen süspansiyon içerisine yerleştirilen emilmeyen (kalıcı) polimetilmetakrilat tanecikleri içermektedir.

Radiesse ®, Restylane ® ve Juvederm ® gibi dolgu maddeleri (“gülümseme çizgileri” veya “parantez” denilen) nazolabial kıvrımların tedavisi için FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi – U.S. Food and Drug Administration) tarafından onaylanmıştır. Diğer tedaviler için bu materyallerin kullanımı doktor takdirine bağlı olarak yapılmaktadır, ancak skar revizyonu, dudak dolgusu ile dudak büyütme, koyu halkaları doldurma ve daha fazlası gibi kullanan ile yaygın hale gelmiştir.

Bu dolgu materyallerinden en sık olarak, hyaluronik asit dolgusu (Regenyal Idea, Restylane …) ve kalsiyum hidroksil apatit (Radiesse) gibi materyaller tercih edilmektedir. Konu ile ilgili hazırlanmış web sayfası >> Burun Dolgusu

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu genellikle ofis şartlarında yapılır ve uygulama oldukça basittir. Burun cildi üzerine Emla Krem gibi lokal anestezik etkili bir ürün sürüldükten sonra 5 -10 dk arası beklenilir. Mümkünse lokal enstezik ilaç enjekte edilmez çünkü bu tür ilaçlar, burun cidli kontörünü değiştirir ve ödeme neden olarak burun üzerindeki çökük ya da asimetrik alanların gözden kaçmasına neden olabilir. Dolgu maddeleri genellikle mümkün olan en ince enjektör iğnesi (insülin iğinesi ya da dental enjektör) kullanılarak, burun üzerindeki çökük alanların doldurulmasında kullanılır. şlem yapılırken damar içerisine ürün verilmemesi ve cilde yakın enjeksiyondan kaçınılması önemlidir. Uygulamadan sonra burun üzerine hafif masajlar yapılarak dolgu maddesinin çukur ya da çökmüş görünen alanlar ilerlemesi ve düzgün bir yüzey elde edilmesi sağlanılabilir. Genellikle enjeksiyon deliklerinden çok az miktarda kanama olabilir ve kendiliğinden kısa bir süre içerisinde durur.

Çapraz bağlı hyaluronik asit içeren dolgu materyali ile yaptığımız burun dolgusu uygulaması öncesi ve sonrası görüntüleri bulabileceğiniz link >> Burun Dolgusu Öncesi ve Sonrası Fotoğrafları

Burun Dolgusu Animasyonu

Yukarıdaki burun dolgusu animasyonunda burun sırtındaki 3 adet çukur alanın dolgu maddesi enjeksiyonu ile nasıl düzeltebileceği gösterilmiştir. Fotoğrafın üzerine tıkladığınızda daha büyük ve yüksek çözünürlükte görebilirsiniz.

Daha önceden farklı kliniklerde iki kez burun estetiği ameliyatı yapılmış ve gaga buru deformitesi (Polly Beak Deformity) ortaya çıkmış olan hastamıza ofis şartlarında lokal anestezik krem ile burun derisi üzerine masaj yapıldıktan sonra, çapraz bağlı hyaluronik asit içeren dolgu ile “burun dolgusu uygulaması” yaptık. İşlem öncesi ve işlemden hemen sonraki görselleri videonun sonunda bulabilirsiniz.

 

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler bulabileceğiniz linkler:

Bir Tane Daha “Burun Dolgusu Videosu” Yayınladık!

Dolgu Maddesi İle Burun Estetiği

Burun Dolgusu Randevusu

Burun Dolgusu Öncesi ve Sonrası Fotoğrafları

 

Burun Ucu Dolgusu

Burun ucu dolgusu yapılırken, aşırı miktarda dolgu maddesi enjeksiyonundan kaçınılmalıdır. Üretilen tüm dermal dolgu materyalleri ilk olarak yüzdeki kıvrımlı bölgelere yönelik kullanılması amaçlanmıştır. Burun ucunda, cilde çok yakın ya da fazla miktarda enjeksiyonlar, estetik açıdan çok kolay fark edilebilecek doku reaksiyonlarına neden olabilmektedir.

Burun dolgusu ve burun törpüleme işlemi arasındaki farkların anlatıldığı animasyon videosu:

Burun Dolgusu Fiyatları

Piyasada bu kadar çok dolgu mazlemesi varken fiyatlarında da çok değişken olması beklenilebilir. Burun dolgusu yaptırıken, burun dolgusu fiyatının yanında; ürünün özellikleri, emilme süresi, reaksiyon riski de araştırmalıdır. Yurtdışında, burun içerisine tampon olarak üretilen ürünleri, cil altına dolgu malezemesi olrak enjekte edilmesi ve buna bağlı doku raksiyonları bildirilmiştir. Burun dolgusu yaptıranlar, için tekrarlayan uygulamaları azaltma amacıyla mümkün olan en uzun sürede emilen ve kaliteli ürünleri tercih etmek en mantıklısıdır. Genellikle Renu-Voice kullanıyorum ve 2016 yılı için toplam uygulama ücreti (ofis şartlarında) tüm masraflar ve KDV dahil yaklaşık 1750 TL’ dir. Ürün yurtdışından alındığından, zman içerisinde fiyat değişiklikleri olabilir. Bunun yarı fiyatına ve daha kısa sürede emilen dolgu malzemeleri de mevcuttur. Renu-Voice ile ilgili ayrıntılı bilgileri, avantajlarını ve ürün özelliklerini bulabileceğiniz link >> RENÚ® VOICE İle Ses Teli ve Burun Dolgusu Yapiyoruz!

Burun Dolgusu Sonrası Morluk Görülür mü!

Burun dolgusu enjeksiyonu esnasında, çok ince iğneler kullanılır, bu iğneler enjeksiyon yapılırken çok nadiren damar zedelenmesine neden olabilir ve bu nedenle morluk çok nadiren görülür.

Burun Dolgusu Sonrası İstirahat Gerekir mi?

Burun dolgusu genellikle ofis şartlarında yapılır ve basit bir uygulamadır. Genellikle hastalar muayene olur gibi burun dolgusu yaptırıp işlerine dönebilirler.

Burun Dolgusu Riskleri

Bu materyallerin, derinin altına ve daha derine uygulanması gerekmektedir. Yüzeysel yerleştirildiklerinde, bu malzemelerin cerrahi olarak çıkarılması çok zordur ve kalıcı cilt hasarı veya nekrozu açısından yüksek risk hasta koyar. Cilt reaksiyonu ortaya çıkan ve ikinci ameliyat planlanan hastalarda ameliyat sırasındaki doktorun sonuca yönelik öngörüsü daha karmaşık hale gelebilir.

Burun estetiği (rinoplasti) ile ilgili olarak giderek daha yaygın olarak kullanılmaya başlanan dolgu materyallerinin, deri ve deri altına ciddi zararlar verebileceği, allerjik reaksiyonlar ve deride kalıcı renk değişikliklerine neden olabileceği unutulmamalıdır. Kronik enfeksiyon, ağrı, kalıcı kızarıklık ve şişme, kalıcı cilt hasarı gibi komplikasyonlar dolgu materyallerine bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.

Burun dolgusunun riskleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler bulabileceğiniz link >> Burun Dolgusu Yaptırırken Dikkat!

Çalışmalarını ve tekniklerini yakından takip ettiğim Dr. Dean Toriumi’ nin kişisel web sitesinde (www.deantoriumi.com), burun dolgu materyallerine bağlı ortaya çıkan cilt hasarları, sorunlar ve yapılan işlemlerle ilgili bilgiler bulabilirsiniz.

Burun Dolgusu Kimlere Yapılır?

Dolgu materyalleri özellikle, burun üzerindeki ufak problemlerin giderilmesi için kullanılmalıdır. Burun dolgusu yapılacak hastalarda, nefes problemine yönelik işlemin yapılmadığı ve burun tıkanıklığı olan hastalarda bu sorunun ortadan kalkmayacağı vurgulanmalıdır. Bunla birlikte, ileride burun estetiği planlayan hastalarda bu dolgu işlemi yapılmamalıdır. İnce derili ya da ameliyat yapılmış bir burunda, bu materyallerin direk damar içerisine yapılması durumunda deri nekrozu ve deri kaybı görülebilir (“Reconstructed nose after filler injection induced necrosis” web sayfasında bir hasta fotoğrafı görebilirsiniz).

En İyi Burun Dolgusu Hangisidir?

Bu konu tartışılabilir. Yukarıdaki paragraflarda isimlerini yazdığım dolgu materyalleri yaygın ve sık olrak uygulanmaktadır. Ben genellikle Kalsiyum Hidroksiapatit içeren dolgu maddesini (Renu-Voice) kullanıyorum. Kemik öncü maddesi olduğundan katı kıvamlı olması ve şuana kadar hiç doku reaksiyonu görmemem nedeniyle daha kısa sürede emilen diğer dolgu maddelerini ya da farklı ürünleri kullanımıyorum.

 

Konu ile ilgili sizlere önerebileceğim kaynaklar:

Facial Cosmetic Plastic Surgery in San Francisco | Non Surgical Nose Job – Does It Work? – RealSelf | Recently-Approved Devices > Radiesse – P050052 | Recently-Approved Devices > Restylane™ Injectable Gel – P020023 | Recently-Approved Devices > ArteFill® – P020012 | Recently-Approved Devices > Juvéderm Gel Implants – P050047 | RENÚ® VOICE

 

No Comments

Your email address will not be published.