Stapedektomi, Otoskleroz – Orta Kulak Kireçlenmesi Ameliyatı

İlk olarak 1956 yılında John Shea tarafından otoskleroz hastalığının tedavisi için tanımlanan total stapedektomi ameliyatından sonra, gelişen teknoloji ve tıbbi deneyimle, stapedotomi ameliyatları tanımlanmıştır. Stapedektomi ameliyatında, üzengi kemiğinin tabanı tutulduğu için bu bölgenin çıkarılması ve yerine piston şeklindeki protezlerin yerleştirilmesi işlemi yapılmaktadır.

Aşağıdaki link başlıklarında Otoskleroz (orta kulak kireçlenmesi) hastalığının tanımı, risk faktörleri, belirtileri, tanısı, tedavi seçenekleri, ameliyat sonrası bakım ve cerrahi tedavisinin başarısını arttıran faktörler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Kulağın Anatomisine Kısa Bir Bakış …

Otoskleroz (Orta Kulakta Kemikçik Zincirin Kireçlenmesi) Hastalığı Tanımı

Otoskleroz (Orta Kulakta Kemikçik Zincirin Kireçlenmesi) Hastalığı Risk Faktörleri Nelerdir? Hangi Yaşlarda Görülür?

Otoskleroz (Orta Kulakta Kemikçik Zincirin Kireçlenmesi) Hastalığının Belirtileri

Otoskleroz (Orta Kulakta Kemikçik Zincirin Kireçlenmesi) Hastalığının Tanısı

Otoskleroz (Orta Kulakta Kemikçik Zincirin Kireçlenmesi) Hastalığının Tedavisi

Otoskleroz (Orta Kulakta Kemikçik Zincirin Kireçlenmesi) Hastalığında Medikal Tedavi, Takip ve İşitme Cihazı Kullanımı (Amplifikasyon)

Otoskleroz (Orta Kulakta Kemikçik Zincirin Kireçlenmesi) Hastalığının Cerrahi Tedavisinin Başarı Şansını Arttıran Faktörler

Otoskleroz (Orta Kulakta Kemikçik Zincirin Kireçlenmesi) Hastalığı Cerrahi Tedavisi

Otoskleroz (Orta Kulakta Kemikçik Zincirin Kireçlenmesi) Ameliyatı (Stapedektomi / Stapedetomi Ameliyatı) Sonrası Hasta Bakımı